FransVanA.jpgAfgelopen week was er al veel gerechtigheid, voornamelijk in het nederlandse voetbal en ging de schaal niet naar van Gaal. Nu ook justice op een heel ander en serieuzer terrein.

Frans van A. (lees: Anraat) werd anderhalf jaar geleden veroordeeld tot 15 jaar cel. In hoger beroep is er echter nog een ietsje pietsje bijgekomen: 15 + 2 maakt 17 jaar. Hij is veroordeeld wegens medeplichtigheid aan oorlogsmisdaden. De man leverde namelijk de grondstoffen voor gifgassen aan het regime van Saddam Hussein in Irak.  Iedereen zal zich de beelden van Halabja nog herinneren.

Helaas werd niet bewezen dat Frans betrokken zou zijn geweest bij genocide. Maar dit lijkt me een detail, de straf voor oorlogsmisdaden en genocide zijn namelijk net zo hoog.

Nu alleen hopen dat deze smeerlap niet eerder vrij komt door goed gedrag. Maar daar hoeven we gezien zijn verwerpelijke gedrag in het verleden waarschijnlijk niet bang voor te zijn.

SHARE
Previous articleBrug
Next articleBadmuts

4 COMMENTS

  1. Tsjonge … het is al weer zo lang geleden dat ik
    hier commentaar gegeven heb dat ik het spontaan bij het verkeerde item heb geplaatst. Over de Schaal van van Gaal valt te twisten maar met die rekensom ben ik het wel eens (al hadden ze van mij hier wel een kwadraat van mogen maken in plaats van een som).

  2. ik vind het wel veel voor niet directe maar betrokkenheid bij de zaak, maar ja, wie ben ik… btw, ik mag de man overigens niet hoor, dat ter zijde.

  3. @Chantal: niet directe betrokkenheid? De man heeft de chemicalien aan Ali Chemicali geleverd! De man heeft hiermee duizenden doden op z’n geweten, zowel Koerden als Iraniers. Ik ben het met Herman eens, het had beter 15×2 kunnen zijn.

Comments are closed.