Black color wooden background.

hali.jpgDen somaliskfødte Ayaan Hirsi Ali siger nej tak til kulturminister Brian Mikkelsens indbydelse til at slå sig ned i Danmark, skriver Nyhedsavisen. Ayaan Hirsi Ali er meget beæret over Brian Mikkelsens tilbud, som hun betegner som meget modigt, men hun vil tilbage til sit arbejde i USA, fortæller hendes presseagent. I sidste uge besluttede Holland, at det ikke længere vil betale for hendes sikkerhed, når hun er bosat i USA.

Wat mij betreft nu echt een laatste stukje rond de soap Ayaan Hirshi A. op josjaspers.nl. De Tweede Kamer steunde vorige week het besluit van het kabinet om de betaling van de beveiligingskosten van Hirsi Ali in het buitenland te stoppen omdat ze genoeg tijd had gekregen om haar bewaking zelf te regelen. Vandaag kunnen we lezen wat Hirshi Ali er van vindt. Wat volgt zijn citaten uit een interview in de Deense krant.

‘De beslissing de beveiliging in te trekken ging niet over geld. Het ging over principes. Het kost minder om een Amerikaans bedrijf te betalen om mij te beschermen dan het in Nederland kost om me te beschermen’.

‘Ik geloof dat de regering graag een boodschap wil sturen aan anderen in Holland om ze hun mond te laten houden. Tegelijkertijd willen ze de moslims geruststellen door ze voor te spiegelen: kijk, wij staan aan jullie kant. Ayaan Hirsi Ali is de slechterik, wij zijn de goeden’.

‘Met de afhandeling van de zaak riskeert de huidige regering de verdenking op zich te laden alleen diegenen te willen beschermen die het met haar eens zijn. Door ‘nee’ te zeggen tegen de betaling voor mijn bescherming, heeft men gekozen voor een verontrustende willekeur als het gaat over de bescherming van de vrijheid van meningsuiting’.

Nu wordt er volgens haar nog onderscheid gemaakt tussen binnen- en buitenland: ‘Maar wat volgt daarop? Binnen of buiten Den Haag? Op het werk of buiten de werkplek? Op vakantie of thuis?’

Vrijheid van meningsuiting wordt dan betaald met een andere fundamentele vrijheid, namelijk het recht zich te bewegen en te vestigen waar men wil, stelt ze.

Böěk gesløtěn.