Waterpump.jpgVandaag laten drie 3FM DJ’s zich weer opsluiten in het Glazen Huis. Ik noem het liever een Gouden Kooi, een scherts of een schijnvertoning.

Laat ik voorop stellen dat 3FM niet mijn zender is, ik hou het liever bij Radio 1 of BNR maar natuurlijk is het een goede zaak dat er geld ingezameld wordt voor hulp aan mensen die het hard nodig hebben. Deze keer wordt er geld ingezameld voor het Rode Kruis die het wil besteden aan waterpompen en voorlichting. Waterpompen en voorlichting over hygiene zijn belangrijke zaken en er kunnen levens mee gered worden.

Je weet het inmiddels…waar water is, is Willem en dus werd de joker uit de kast getrokken en kwam langs om het huis op slot te doen. Extra publiciteit voor de aktie en Willem begaf zich weer even onder de massa. Cool!

Maar als je even verder kijkt kom je bij de andere kant van deze vertoning. Ik heb eens even op internet rondgeklikt op zoek naar salarissen van deze heren. En jawel, mijn gedachten waren juist.

In een persbericht van het Parool in 2004 lees ik over een salarissen die DJ’s in 2004 ontvingen. Ik ga er vanuit dat de heren de laatste drie jaar weinig tot geen last van inflaties gehad hebben, dus tel uit hun winst in 2007.

Edwin Evers verdient bij Radio 538 tussen de 850.000 en één miljoen euro, Jeroen van Inkel bij Radio Veronica tussen 750.000 en 900.000 euro, Jensen bij Noordzee FM 850.000 euro en Gordon bij Noordzee FM 600.000 euro. En Ruud de Wild zal bij Radio 538 volgens insiders zeven a acht ton verdienen. (bron: Parool)

Even verder zoeken levert een artikel in 2006 op waar de SP zegt het salaris van deze mannen aan banden wil gaan leggen. Wat daarvan uiteindelijk terecht gekomen is, kan ik even niet zo snel achterhalen.

Als laatste een verwijzing naar een artikel op GeenStijl over de populaire Giel B. Hier wordt gesproken over een slordige 350.000 euri per jaar.

Waar gaat dit in hemelsnaam over? Beschamend dat deze elite zogenaamd af zal moeten zien om de zes dagen in de publiciteit te verkeren. Voor Gerard Ekdom dreigt er namelijk een moment te komen dat hij het niet meer trekt in het Glazen Huis. "Daar ben ik heel bang voor", vertelt de DJ. Bah.

Laat de DJ elite gewoon allemaal een maand salaris skippen en we kunnen heel Africa van waterpompen voorzien. Maar het is nog niet klaar vandaag.

Het maakt het allemaal nog erger als ik vanavond hoor dat door een verandering van de AWBZ-regels duizenden mensen er volgend jaar fors op achteruit gaan. Ruim 20.000 mensen leveren 100 tot 500 euro per maand in en ongeveer duizend mensen gaan er meer dan 500 euro op achteruit. Per maand. Een meerderheid van de Kamer eist dat die mensen meer tijd krijgen om aan de hogere eigen bijdrage te wennen. Met de nadruk op ‘wennen’, want betalen zal men.

Bussemaker wil alleen bekijken of er een overgangsregeling kan komen voor een heel beperkte groep. De computer kan een ruimere regeling niet aan, zegt ze.

Uhhhhh?

3 COMMENTS

Comments are closed.