gerritzalm.jpgGerrit Zalm heeft het helemaal gehad met de politiek en maakt vandaag bekend op te stappen.De uitslag van de Verliezingen zijn niet de directe oorzaak, maar zullen naar mijn idee vast meespelen.

Het zal er natuurlijk al een beetje in en hij had het al enigszins door laten schemeren. Met ingang van vandaag is de angel door de lip en hij maakt bekend op te stappen. Natuurlijk is hij de man achter de invoering van de Euro in Nederland en heeft dat misschien niet al te best gedaan. Maar het moge duidelijk zijn dat we ook aan hem te danken hebben waar we nu als Nederland staan. Hij wordt dan ook geroemd door velen, Maxime Verhagen voorop: "een betrouwbare partner, waarbij een man, een man, een woord, een woord is”. Jammer dat de langstzittende Minister van Financien niet de mogelijkheid heeft voor nog een termijn. Ik ben benieuwd hoe partijen als de PVDA en de SP met de redelijk gevulde schatkist om zullen gaan.

7 COMMENTS

  1. Hoewel ik niet zijn politieke meningen deel, kan ik het me wel een beetje voorstellen. Als ik hem was zou ik naar het buitenland vluchten (er is nog plekkie in mijn vectra) zodat hij niet van dichtbij hoeft mee te maken hoe zijn ‘zuur’ gespaarde geld verkwanseld wordt.

  2. Jos, nog nooit zo’n milde haast nostalgische mening bij je gehoord. Gaat het wel goed?

  3. @Herman: mee eens!
    @Chantal en @Marleen: mee eens! Verder gaat het uitstekend! Het kwam er met moeite uit en het is veel leuker (en makkelijker) om wat minder mild te zijn, maar feit is, en dat lees je vandaag overal, dat hij het gewoon goed gedaan he

  4. Als de grote massa emotionele kiezers dat wel gezien had, zou hij dan gebleven zijn ? Meen toch gisteren uit het intervieuw begrepen te hebben dat hij deze beslissing al voor de verkiezingen genomen had ? Daarbij denk ik dat het bijna niemand ontgaan is dat hij een erg kundige minister van financieen geweest is.

  5. @Jose: zou ik ook zeggen dat ik het van te voren besloten had, zeker bij zo’n nederlaag 🙂

    Maar goed, hij krijgt het voordeel van de twijfel en hij had het al eens eerder voorzichtig gezegd maar ik vraag me daadwerkelijk af of hij niet nog een termijn door was gegaan als de verkiezingsuitslag anders was geweest…

Comments are closed.