Hamer_klein.jpg

Terwijl Jos afgelopen weekend fanatiek bezig was kunst en cultuur te snuiven buiten de deur, was ik druk bezig stof te snuiven in mijn garage. Van het resthout van mijn tuintafel wilde ik nog een bijzettafeltje maken.

Bij het in elkaar zetten van werkstukken gebruik ik altijd een houten hamer om het materiaal niet te beschadigen. Bij een flinke klap brak plotseling brak mijn hamer doormidden. Die hamer had ik al enkele jaren en heb ik in het verleden zelf gemaakt.
Dus maar snel een nieuwe hamer maken. Een stuk resthout op de draaibank en een klein halfuurtje ben je klaar (zie foto).

Ondertussen dat ik de hamer stond te draaien bedacht ik me dat zo’n houten hamer nooit echt een verkoop succes kan worden, met een doelgroep van houtbewerkers die veelal een draaibank en voldoende resthout tot hun beschikking heeft. Geen wonder dat ze zo duur zijn, met zo’n kleine afzet markt. Mijn splinternieuwe hamer heeft me in ieder geval helemaal niets gekost, behalve wat stof en krullen opruimen.

Ook bedacht ik me dat ik op mijn eigen website wel een pagina zou kunnen maken met mijn zelfgemaakt gereedschap. Goed gereedschap hoeft namelijk niet veel te kosten. Daar ben ik gisteren avond dus mee bezig geweest.
Toen ik toch bezig was, meteen een zo volledig mogelijk overzicht gepubliceerd van alle werkstukken die ik ooit heb gemaakt. Ik ben bijna klaar, maar moet nog met een foto toestel bij een aantal bekenden langs om mijn web-archief volledig te maken. En natuurlijk ook een foto van het bijzettafeltje als het af is.

SHARE
Previous articleBeeld en Geluid
Next articleNieuwe media

1 COMMENT

  1. Iedere zijn hobby! Ik moet er namelijk niet aan denken zelf een hamer te gaan maken 🙂

    Maar ik denk dat het naast het opruimen van stof en krullen ook vrije tijd gekost heeft?

    Wel knap hoor, net zoals de tafels en het hobbelpaard.

Comments are closed.