Soms is het handig om laat op de avond te schrijven, vanavond maakt Vogelaar namelijk bekend op te stappen. Vers van de pers. Op pvda.nl staat ze op het moment van schrijvn echter nog als minister genoemd.

De PVDA vond het na vanavond wel best en het vertrouwen was weg. Vogelaar zegt zich niet te herkennen in de kritiek, wel was de beeldvorming rond haar persoon slecht. Daar zit ze natuurlijk helemaal naast. Niet de beeldvorming is (of beter was) slecht, het zat volgens mij meer in de houding. Wellicht herinner je je nog dat de snel ingehuurd PR-man met ruzie de tent verliet. Vreemde zaak. En natuurlijk het interview met GeenStijl wat je hier onderaan nog een keer kunt bekijken. De video verklaart een hoop.

Na een aantal blunders kwam vandaag de bekende druppel in beeld. Op de Antillen had ze op eigen houtje een streep had gezet door de databank voor Antilliaanse probleemjongeren. Tja Ella, dat moet je niet doen als andere ministers en burgemeesters van de steden waar de Antilliaanse jongeren overlast veroorzaken hadden, je juist gevraagd hadden om zo’n registratie wel in te voeren. Resultaat: de Antillianengemeenten in ons land voelden zich verraden door Vogelaar.

Vogelaar zegt zelf dat ‘ze graag de klus had afgemaakt’. Ach ja, er zijn vandaag de dag wel meer mensen die hadden ook allemaal graag de klus afgemaakt. Mooi voorbeeld is natuurlijk Cees van der Hoeven, ex-Ahold topper. Volgens Vogelaar was er in ieder geval ‘onder bewoners een groeiend vertrouwen in mijn wijkaanpak’. Sure.

En oh ja, Balkenende is er ook nog. Hij is nog niet aan het handje met Sarkozy mee naar de G20 dus hij had ook een, uiteraard zeer voorspelbare, reaktie. Hij zei ‘met respect’ te hebben kennis genomen van het besluit van minister Vogelaar om op te stappen. ‘Iedere minister kan voor de vraag komen te staan of een volwaardig functioneren nog langer mogelijk is. Het onder ogen willen zien van die vraag, vergt moed. Die moed heeft mevrouw Vogelaar durven tonen.’ Zucht, zeg toch gewoon dat je blij bent dat het mens de tent eindelijk verlaat.

Ella gaat dus aan het wachtgeld. Rest nog de vraag wat de naam van de 40 achterstandswijken gaat worden. Ik vind persoonlijk ‘Tichelaarwijk’ wel goed klinken maar wellicht is dit voor Jacques op dit moment ook wel te hoog gegrepen.

DelenShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someone
SHARE
Previous articleNieuwe Media
Next article4:13 Dream