Geplaatst op 27 september 2005 19:38 door NLwatch  (voorheen Volkskrant blog)

slz.jpgDEN HAAG – Negentig Nederlandse militairen in Afghanistan zijn de afgelopen weken ten prooi gevallen aan agressieve zandvliegjes. De steken van deze insekten veroorzaken een huidaandoening waarbij grote zweren ontstaan. Die kunnen lelijke littekens veroorzaken.

Alle gestoken militairen, van wie een deel al weer thuis in Nederland is, krijgen eens per twee dagen injecties in hun zweren.

Nog onduidelijk is waarom het zandvliegje zo massaal kon toeslaan. Defensie had namelijk wel voorzorgsmaatregelen genomen. Liggen en slapen in het zand werd ontraden. Alle uniformen waren geïmpregneerd met een speciaal middel en er werd extra voorlichting gegeven. In het kamp wordt regelmatig met insekticide gespoten. Een vragenlijst moet nu uitwijzen of de militairen zich wel aan de voorschriften hebben gehouden.

Bron: De Gelderlander

Onduidelijk waarom deze vliegjes konden toeslaan? Lijkt me niet zo moeilijk….liggen en slapen werd ontraden…En als iedereen op 1 oor ligt, heeft extra instructie toch ook geen zin? Laten we hopen dat ze in Nederland niet verder slapen zodat ze in ieder geval wakker genoeg zijn die vragenlijsten in te vullen en dat ze die dagelijkse spuiten in hun zweren krijgen.

Dus gewoon naar huis komen en lekker hier op de Veluwe droog oefenen…kunnen jullie ook nog lekker thuis slapen.