cruise.jpgIk ben gek op biografieen. Zeker als die over ‘zeer gedreven’ mensen gaat zoals de Bushes, Saddam Hoessein, van Agt, Lubbers, Barack Obama en/of Hillary Clinton. De biografie van Clinton heb ik trouwens halverwege weggelegd en niet alleen omdat ze niet genomineerd als democratisch kandidaat.

Sinds kort is een ongeauthoriseerde biografie van Tom Cruise uit en deze vind ik in meerdere opzichten interessant. Zijn acteerwerk spreekt me wel aan, zeker in films als The Firm maar ook ben ik benieuwd naar zijn betrokkenheid bij de Scientology Church.

"Schrijver Morton vroeg zich net als zovelen af hoe het mogelijk is dat Cruise, en vele rijke geslaagde en beroemde mensen mét hem, zo vatbaar zijn voor het gedachtegoed van fanatiekelingen".

Voor deze ene keer ben ik ook een van de zovelen die het zich afvragen. Voor wat het waard is.