Nijmegen.jpgHet is een genot om te wonen, hier in Nijmegen. Nijmegen bestaat nu meer dan 2000 jaar, een heuglijk feit.

Natuurlijk, we waren al de oudste stad van Nederland, Nijmegen staat op de tweede plaats wat betreft beste winkelsteden en het blijkt de schoonste stad van Nederland te zijn. Het houdt niet op: het MuZIEum is het beste museum van het land. Ben je er nog? Het oudste stenen huis in Nederland ooit gevonden staat, jawel, ook al in Nijmegen. Ok, de Vierdaagse nog even dan…in 2005 opnieuw het grootste evenement van het land.

En nu, het belangrijkste, we zijn wellicht ook de rijkste stad van Nederland. Vandaag een persbericht dat rond Nijmegen 2000 ruim 400 evenementen georganiseerd zijn, yep, inclusief een optreden van onze vriend Bauer.

Een eerste schatting van alleen al de opbrengsten voortgekomen uit de expositie van de kunstwerken van de gebroeders van Limburg komt uit op een bedrag van 3.000.000 euro. Dit geld werd opgebracht door enkele honderdduizenden mensen uit binnen- en buitenland. Deze bezoekers gaven gemiddeld zo’n 24 euro uit in de Nijmeegse horeca en jawel, 57% van hen zegt vaker naar Nijmegen te komen. Tof!

Mensen, het is werkelijk een groot feest hier.

Wil je hier ook dagelijks bij zijn, probeer dan eens tegen een normaal bedrag een huis te kopen of te huren, heb geduld en schrijf je in voor een huurwoning of carpool met onze studenten vanuit Duitsland naar onze universiteit, maar probeer wel onze verslaafde vrienden te ontwijken en laat je niet verrassen door Politie netwerkers die voortaan weer wijkagent zullen heten. Ze spuiten wel met scherp en echt niet alleen als je wild plast.

En dan opnieuw de Vierdaagse, uitermate gezellig met 1.000.000 mensen in de binnenstad op de afsluitende dag. Helaas, heb je het aan je hart, zorg dan wel voor een goede ziektekostenverzekering zodat je ook elders terecht kunt want het Radboud kan ook niet overal goed in zijn natuurlijk. Maar daar staat weer tegenover dat als je als bedrijf een kantoorpandje neer wilt zetten, de gemeente zonder probleem wat wegen aanpast. Wel even een goede business case schrijven natuurlijk. En veiligheid? Mwha, natuurlijk hebben wij hier ook gebrek aan en er ontploft soms wat. Nou en?

En wil je top basketball, sorry moet je wel even naar Den Bosch. Maar niet te snel want we flitsen hier alsof ons leven ervan af hangt.

Nog iemand een huis kopen? En ook die van onze Burgemeester staat binnenkort te koop.

6 COMMENTS

Comments are closed.