manalaanet.gifWebloggen, voor de een leuke hobby waar hij zijn ei in kwijt kan en kan experimenteren met nieuwe technieken op internet. Voor de ander een stuk serieuzer. Lees verder.

  • Blogger Ertan kreeg donderdag een taakstraf van 100 uur, waarvan 50 uur voorwaardelijk, voor het aanzetten tot haat tegen homo’s en belediging van minister Verdonk. Minister Verdonk deed in 2004 aangifte nadat Ertan in een open brief op zijn weblog had opgeroepen haar te stenigen.
  • Een Egyptenaar die strijdt voor vrijheid en democratie blijft na zijn arrestatie bloggen vanuit zijn cel. De 24-jarige Alaa Abdel-Fattah werd deze maand in Egypte gearresteerd tijdens een demonstratie die opriep tot hervormingen. Het blog Manalaa is deels Engels en deels Arabisch en roept op tot democratie en demonstraties tegen het huidige bewind, zo schrijft AP. Volgens zijn vrouw is hij opgepakt vanwege het blog: ‘Ze wisten wie hij was. Ze hebben een dossier over ons allemaal.’ ‘Hij heeft geen toegang tot een computer en hij kan geen brieven versturen zonder dat deze gelezen worden’, vertelt moeder Leila Soueif. Mensen moeten dus hun fantasie gebruiken om de teksten naar buiten te krijgen. Er worden nu briefjes naar buiten gesmokkelt die anderen dan plaatsen op zijn weblog. www.manalaa.net.

Meer over webloggen op dit weblog vind je hier, hier, hier en hier.