uploaded-file-11603Ik had gehoopt met een positief bericht het nieuwe jaar te kunnen openen, helaas. Het tweede deel van de Kersttoespraak van Beatrix werd vandaag gepubliceerd in Trouw.

Vandaag lanceert Trouw namelijk een nieuwe campagne. Na het geweldige ‘samen leven, samen werken en samen praten‘ van ons kabinet is er nu eenzelfde type slogan bedacht: ‘benoemen en bouwen’, door Doekle T.

Doekle T? Ja, Doekle Terpstra. De Doekle die een paar weken terug over de Verwildering van Nederland sprak en dit later terug nam, de Doekle van dat nieuwe werkwoord ‘verdoeklen’ en die (net te) hippe bril. Doekle heeft blijkbaar goed geluisterd naar Beatrix want deze oproep sluit naar mijn idee naatloos aan bij de kersttoespraak, meer lucht, meer open deuren.

Toch hebben zo’n 55 zogenaamde BN’ers de petitie van Doekle getekend. Om eerlijk te zijn, het gros van de BN-ers op de lijst kende ik niet. Dat kan iets over mij zeggen of over het feit wie Doekle heeft moeten zoeken om te tekenen.

Onder de BN-ers zitten namelijk Leendert Bikker (wie?), Arjan Erkel (tja…), Kick van der Pol (wie?), Loek de la Rive Box (Oh die!) en Harry Mens (mede ondertekenaar en ondernemer). En als Harry Mens zich er mee bemoeit dan weet je het wel. Met Harry Mens erbij vertrouw ik het al niet meer, dan moet geld een rol spelen. Harry ging trouwens bij standpunt.nl onderuit met 35 tegen 65% onderuit (hier kun je de Podcast beluisteren).

Opvallend genoeg leek er geen enkele allochtone Nederlander op de lijst te staan, maar dit lijkt een goed opgezette aktie. Morgen sluit allochtoon Nederland zich namelijk bij de aktie aan hoor ik in Netwerk vanavond. Een goede zaak.

En dan Trouw. Ik snap er niets van dat deze krant een voorpagina, de eerste van het jaar, vult met een paginagrote advertentie van dit initatief. Wellicht worden met de inkomsten van deze ad, de terugloop van lezers in 2008 opgevangen. Wellicht heeft Harry gesponsord door de verkoop van wat extra keukens met de Kerst via KeukenMaxx?

Op Trouw.nl lees ik ‘Trouw is geen ondertekenaar van de oproep, maar vindt wel dat dit initiatief bijzondere aandacht verdient’ Yep, voor mij dus geen Trouw meer.

Maar serieus, ook ik wil dat het beter wordt in Nederland en dat het voor iedereen wat ‘leuker’ wordt, om Bos maar eens te citeren, maar laat men ophouden met dergelijke akties. Mijn grote grote bezwaar is luchtledigheid en bereikbaarheid. Nietszeggend geblaat en open deuren die weer opnieuw opengetrokken worden: meer lucht. Dit soort akties spreken naar mijn idee de mensen in Nederland niet aan, laat staan de mensen die een grote poep op Nederland en de medemens laten: bereikbaarheid.

Maar ala, het is een nieuw jaar en ik heb mijn best gedaan. Ik heb de aktie proberen te volgen via internet, via de radio, via het journaal en via Netwerk. Mijn conclusie is niet anders dan vanochtend, een schamelijke vertoning met loze kreten. Moet ik me na de betutteling van ons kabinet, hun 100 dagen tour en met ‘samen leven, samen werken’, na de veeg uit de pan van Maxima (over identiteit en koekjes), de kerstballenspeech van Beatrix nu ook nog eens aangesproken voelen door een Doekle? NOT. Ik heb er schrale billen van gekregen en dat komt niet van het schrale weer wat er morgen aan schijnt te komen. De gevoelstemperatuur tussen mijn billen bereikt inmiddels het kookpunt.

Maar oordeel zelf. Bekijk de advertentie op Trouw.nl of ga naar benoemen en bouwen.nl. Maar laat ik het niet merken dat je naam erbij komt te staan!

2008…het wordt een mooi, maar schraal jaar!

SHARE
Previous article2008 is here!
Next article52″

5 COMMENTS

 1. Had je iets anders verwacht… 2008 is gewoon het voortzetten van 2007 hoor… net zoals november in december overgaat, zo gaat december in januari over.

 2. Nou nou nou zeg, heb je nog een beetje last van de drank of zo? Je zegt zelf dat je nooit TV kijkt, gek dat je veel zogenaamde BN’ers niet kent??? Je bent Arjan Erkel dus b.v. alweer vegeten?
  Trouw heeft de advertentie tegen gereduceerd tarief aangenomen heb ik dan weer gelezen, dus winstbejag was niet het voornaamste doel van deze krant.
  De veelal verkeerd begrepen Maxima weer een trap na geven vind ik tamelijk laag, jij begreep haar dus ook niet? Hou me ten goede: van mij mag het koningshuis vandaag nog ontslagen worden hoor.
  Oef, gelukkig is nu het eten klaar anders ging ik nog effe lekker door met peper in je schrale billetjes wrijven…

 3. @Dolf: Gelukkig heb ik wel mijn eten op en kan ik er even lekker voor zitten.

  Arjan Erkel ben ik uiteraard niet vergeten, dat is de ‘Man uit Dagestan’ die zich nu ontpopt als schrijver. Over Maxima zal ik het niet meer hebben.

  Waar het in mijn laatste alinea om gaat is dat de mensen in Nederland die zich voor ons verantwoordelijk voelen, al jaren aan het praten zijn en ons, Jan met de pet, vertellen wat we moeten doen, hoe we moeten denken en hoe we om moeten gaan met anderen. Ik vind dat onderhand behoorlijk moraliserend en betuttelend worden. Deze mensen hebben wel de mogelijkheid om daadwerkelijk veranderingen door te voeren, maar men verzaakt en er komt maar bar weinig van al dit gepraat terecht.

  Zelfs de enigszins goede plannen van Vogelaar voor de kracht- en prachtwijken verzanden in discussies en gerommel over geld en wie waar voor verantwoordelijk zou moeten zijn. Lees dit maar weer eens:
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/2923298/___.html?p=4,2

  Na bijna 1 1/2 jaar wordt het tijd dat de handen eens uit de mouwen komen en dat er concrete akties genomen worden. Ik zit niet meer te wachten op nog meer wollige speeches en akties. Ik zou graag zien dat er met de miljoenen die op allerlei manieren binnen komen eens effectieve projecten opgezet zouden worden en dat het hier echt weer iets ‘leuker’ gaat worden.

  En de tijd dat ik last had van drinken, ligt inmiddels ver achter me 🙂

  @Pascal: sober is toch net iets anders dan schraal. Sober doet nog net geen pijn, schraal daarentegen wel.

Comments are closed.