Het zal je niet ontgaan zijn dat het IOC ingestemd heeft met censuur bij de Olympische spelen. De SP pakt het aan.


Journalisten hebben in China tijdens de OS geen onbeperkte toegang tot het internet. Belangrijke sites als Amnesty International en sites over Tibet zijn geblokkeerd. Ook josjaspers.nl was trouwens in juni niet bereikbaar vanuit China, maar dat terzijde. Het IOC liet eerder weten niet van deze blokkades op de hoogte te zijn. Later bleek dat, op aandrang van de Chinese autoriteiten, toch is ingestemd met het blokkeren van een reeks internetsites. Schandalig natuurlijk want ook chinezen en journalisten hebben recht op josjaspers.nl en andere sites.


De SP heeft inmiddels Kamervragen gesteld want zoals bekend is Willem Alexander prominent lid van het IOC. De SP wil weten wat zijn rol geweest is en of hij bij dit complot betrokken was. En, als hij niet op de hoogte was, wat hij er aan denkt te gaan doen. We moeten nog even wachten op het beantwoorden van de Kamervragen. De tijd zal het leren.


Feit is dat er niet alleen smog boven Peking hangt, ook boven het IOC waarbij onze Prins tot nu toe nog maar moeilijk te onderscheiden (b)lijkt te zijn.

SHARE
Previous articleJe kent ze wel
Next articleLamb – Gorecki