5c_bottomtrawlerhaul.jpgEen paar dagen terug las je al over een afschuwlijke sport: sportvissen. Vandaag dan professioneel vissen, ook om te huilen.

Een internationaal team van ecologen en economen slaat in het wetenschappelijk tijdschrift Science alarm over de visstand. Dit gebeurd wel vaker, maar deze keer is het niet mis. In 2048 zal de commerciële visserij in elkaar storten doordat zeeën nagenoeg geen vis meer bevatten, zo stellen zij. Zij baseren zich op een vierjarige analyse.

Maar ala, als er niets verandert, zullen de oceanen in 2048 weinig leven meer voortbrengen, omdat 90 procent van de vissen, zeeplanten en ander leven is verdwenen. Deze ineenstorting wordt nog versneld door de achteruitgang van de gezondheid van de oceanen. Vissen hebben schoon water nodig, prooi- en roofdieren zijn afhankelijk van zeemilieus die onderling samenhangen.

Ik zie hier slechts maar 1 voordeel…het achterlijke sportvissen zal ook afgelopen zijn.

3 COMMENTS

  1. Nou Jos, sportvissers zijn steeds meer bij viskwekerijen te vinden en weet je die zijn redelijk onafhankelijk bezig van de visstand…dus helaas voor jou en gelukkig voor mij: doe mij nog maar een forelletje

  2. @Herman: de visstand is slechts 1 aspect, pure dierenbeulerij zoals we dat ‘vroeger’ noemden, een tweede aspect. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Stem Partij voor de Dieren!

  3. Vroeger werden dieren als dieren behandeld. Vandaag mishandel je dieren wanneer je ze geen biefstuk geeft. Ben het zelf ook niet helemaal met deze stelling eens maar vind ‘m wel leuk klinken.

Comments are closed.