standcafe.gif

Lachen bij Stand.Cafe op Radio 1 vanavond. Het was echt deuken want onder andere Opa ‘LJ’ Politiek was ook even aanwezig en dan weet je het wel.

Eerst een discussie met Filip de Winter over de verkiezingen in Belgie, tamelijk onzinnig over wie er nou gewonnnen zou hebben want zowel links als rechts schijnt in Belgie gewonnen te hebben. Ja, dat kan daar dus!

Joost Eerdmans is stamgast en zit er maar een beetje pruts bij en komt redelijk verlept over hoewel de strijd om de kiezers nog geen week bezig is. Maar ja, dat kan ook niet anders want EenNL staat maar op 1 zetel en hij staat, jawel, tweede op de lijst.

Dan wordt Papa ‘LJ’ Politiek ingebeld en door de presentatrice voorgesteld als iemand die al 40 jaar voor het CDA in de politiek aktief is. CDA? Ogenblikkelijk corrigeert LJ de presentatrice. We weten toch allemaal dat het D66 moet zijn? LJ stond trouwens helemaal niet op de agenda van vandaag, dus wellicht heeft men verkeerd gedrukt of heeft hij zichzelf ingebeld. Maar goed, nu hij er toch is wil hij wel even meepraten. Maar LJ is zelf ook geschrokken van het feit dat hij bij het CDA ingedeeld wordt (D66 bestaat toch nog?) en volgens mij is hij zo van slag dat hij er niet meer uit komt en van cliche naar cliche springt. Tenslotte heeft hij het over ‘John’ Wilders en als hij zich dan ook nog half verspreekt en het dan ook bijna over het ‘Condoom Sanitaire’ in Belgie heeft, zit de man definitief met zijn gedachten ergens anders en weet ik weer waarom het kabinet gevallen is.

Dan als laatste onderwerp, om het half uurtje Stand.Cafe af te sluiten, nog even discussie over de de uitspraken van Geert Wilders over de Tsunami en de Islam. Het blijkt dat de nummer 7 op de lijst van de Partij voor de Vrijheid van Wilders het toch niet helemaal eens lijkt te zijn met zijn lijsttrekker en geeft maar schoorvoetend toe dat er toch wel echt wel sprake is van een heuze Islamitische Tsunami. Bah. Groen Links probeert er gretig voordeel uit te halen en begint harder te kwekken. Ook bah. Maar dat lukt net niet omdat iedereen door elkaar blaat en het jammer genoeg al weer 19.00 uur is. Tijd voor Kunstof.

Een aanrader dus, Stand.Cafe op Radio 1. Alweer een te kort radio programma maar morgen is er vast wel weer een dag en nu maar hopen dat men weer zo’n bond gezelschap Top Politici bij elkaar kan krijgen.