UhmSchouwink.jpgOf je de nederlandse deelname aan Uruzgan een goede zaak vindt of niet, de afgelopen dagen voltrok zich een bizar tafereel. Terwijl Pa de hoogste positie in het nederlandse leger aanvaard, komt de zoon, nog geen 24 uur later om. Tijd om een condoleance register te tekenen.

Afgelopen donderdag werd Peter van Uhm bevorderd tot CDS, Commandant Der Strijdkrachten en bereikte de hoogst haalbare positie binnen het nederlandse leger. Nog geen 24 uur later blijkt zijn zoon, Dennis van Uhm, omgekomen te zijn bij een aanval van de Taliban in Uruzgan. Een bermbom blies zijn ongepantserde voertuig op. Zijn collega Mark Schouwink laat ook het leven. Twee anderen raken zwaar gewond. Hoe groot kan een contrast zijn en hoe snel kan het gaan?

Ik ben niet zo van de online condoleance registers maar na dit drama dit lijkt het me de moeite waard om een keer te tekenen.

De Hond zou de Hond niet zijn en laat direct een onderzoek op de nederlanse burgers los. Voor het eerst staat een meerderheid van de Nederlanders niet meer achter de missie, zegt de opiniepeiler. Woef.