Dark Violet Color Paper Texture

020708-lapcat-410.jpgHet duurt nog even, maar vliegen kan weer leuk worden want de Lapcat komt er aan. Ook aardig voor de mensen met vliegangst.

Vliegen en vliegtuigen schijnen de laatste jaren fors verbetert te zijn en ongelukken en crashes met dodelijke afloop gebeuren nog maar zelden. Toch zijn er mensen, en ik ken er persoonlijk een paar, die het liefst altijd met de auto gaan en vliegen tot de hoogst noodzakelijke trips willen beperken. De Lapcat brengt wellicht verlichting, hoewel je toch de lucht in moet. Voordeel van de Lapcat is echter dat je maar heel kort 15 kilometer boven de grond hoeft te hangen, want het apparaat gaat als een speer.

De controle over je leven, het gevoel van ‘ik heb niets meer in de hand’, ‘waar ben ik aan begonnen’, ‘is het dit allemaal wel waard?’ en gedachten als ‘heeft iedereen zijn mobiel wel uit?’, ‘wat ziet die vent er onbetrouwbaar uit’, ‘waarom houd hij zijn rugzak op schoot?’, ‘waar is de stewardes eigenlijk?’, ‘waarom lacht ze niet meer?’ en ‘waarom moet ik nu al weer naar de toilet?’, ben je nu nog maar heel even kwijt. In minder dan vijf uur vlieg je namelijk van Amsterdam naar Australië, vandaag de dag doe je daar zo’n 26 uur over. Wow!

De specs liegen er niet om. Het toestel is ontworpen om een topsnelheid te halen van bijna 6400 kilometer per uur, vijf keer de snelheid van het geluid (mach 5). De Lapcat wordt met 143 meter twee keer zo lang als de Airbus A380, de grootste op dit moment. De claustrofoben onder ons zullen het wellicht toch lastig krijgen want deze jongen krijgt geen ramen want die kunnen de enorme hitte die vrijkomt niet aan. De Lapcat, die nog louter op papier bestaat, spaart het klimaat en vliegt op waterstof, dus ook Al G. kan tevreden zijn. Niet mis allemaal.

Er is slechts 1 nadeel en dat is dat het nog wel 25 jaar duurt voor het vliegtuig de lucht in gaat. Dat moet ik nog net mee kunnen maken en kom ik wellicht toch nog een keer in Australië en Nieuw Zeeland.

1 COMMENT

Comments are closed.