index-dec05.jpg

Vandaag vertrek ik naar Medina del Campo in Spanje, waar het dierenopvangcentrum Scooby gevestigd is.

Ik ga mee met een transport om honden op te halen die hier in Nederland eindelijk een veilig nieuw thuis en hun gouden mandje zullen krijgen.
Geen jacht of renbaan meer, geen mishandelingen meer, geen koude schuur en nauwelijks te eten, maar een warme mand, heel veel liefde en genoeg eten. Eén van deze honden, Isis, zal bij mij haar thuis krijgen.

Voor meer infromatie en achtergronden over Scooby en de Stichting Greyhounds in nood verwijs ik jullie graag  naar www.scoobymedina.com en www.greyhoundsinnood.nl

 

DelenShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someone

7 COMMENTS

 1. Wat een nobel streven, ik weet dat het hele lieve honden zijn die met de juiste aandacht veel terug kunnen geven. Wij zaten laatst ergens te eten waar ook iemand langs liep met 2 van deze honden en deze mevrouw vertelde ook dat deze honden uit Spanje kwamen en hier van hun oude dag mochten genieten.
  Succes en een goede reis toegewenst.
  En nog bedankt voor het ons op de hoogte houden van de gebeurtenissen in Nederland en ver daar buiten.

 2. Ja, daar zitten we op te wachten. Hondenimport! Zitten er hier in NL al niet genoeg in ‘t asiel?

 3. @ Madeleine: Weer terug van deze enerverende trip en zeer voldaan over alles wat wij hebben kunnen doen. De honden zijn veilig aangekomen en liggen inmiddels allemaal in hun warme mandje.

 4. @ DolfS: Deze vraag krijgen wij natuurlijk met regelmaat van mensen die zich nog nooit geinformeerd hebben over de wantoestanden in Zuid-Europese landen ten aanzien van dieren. Vandaar mijn verwijzing bij het stukje naar die twee websites. Na jezelf geinformeerd te hebben, neem ik aan dat je ook zelf een antwoord op je vraag zult kunnen geven.

 5. @Dolf: Ik dacht dat het voor jou, als gedreven Europeaan, niet uit maakt of er nu een hond geholpen wordt in de provincie Spanje of Nederland? :p

 6. Jos: Persoonlijk vind ik dat er al veel te veel van die beesten rondlopen in Nederland. Iemand die dan die krengen gaat importeren hoeft zeker niet op mijn sympathie rekenen.
  Loop of fiets op een zomerdag eens langs een grasveldje, de geur van hondenstront walmt er vanaf. Lekker een balletje trappen op zo’n veld? Bah!

 7. @DolfS: Ik ken de situatie in Harderwijk niet helemaal maar lees ik goed dat je zegt dat Nederland vol is? 🙂 En volgens mij dien je trouwens te voetballen op een voetbalveld bij een voetbalclub, scheelt ook weer een hoop ballen tegen ramen en in tuinen tegen tere plantjes van omwonenden.

Comments are closed.