Tof als je Kamp, Aboutaleb of van Baalen bij de laatste verkiezingen gestemd hebt. Deze mannen pakken hun biezen en je stem is weg.


De afgelopen weken was het goed raak, veel en minder veel ervaring verlaat en verliet de Kamer.


Aboutaleb pakt, na net twee jaar staatssecretaris geweest te zijn, zijn biezen en wordt burgemeester van Rotterdam. Eerder verliet hij, ook al weer na slechts 2 jaar, Amsterdam waar hij wethouder was. De man is een echte volhouder, of hij nou 1 of 2 paspoorten heeft.


Twee weken terug volgde van Baalen (foto) al zijn persoonlijke ambities en gaf aan te vertrekken naar Brussel. Hij wordt lijsttrekker voor de VVD in het Europees Parlement. “Ik ga niet naar Brussel om Europeaan te worden, maar om Nederlander te blijven. Europa werkt wel degelijk, maar ik benader het vanuit een verlicht eigenbelang”. Sure Hans.


Afgelopen week vertrekt dan ook nog eens Henk Kamp, hij gaat aan de slag als bestuurder op de Antillen. De man was een tijd geleden nog voorbestemd om een prominente rol te spelen in de VVD. Nu is de zon hem meer waard.


Tussen dit soort mensen, die eigenbelang hoog in het vaandel hebben staan, is het goed scoren voor Bos. De man komt gedegen over in deze barre tijden van crisis. 


De laatste peiling van ‘Woef’ de Hond laat zien dat de PVDA 8 zetels meer scoort dan zes weken geleden en de PVDA is weer nummer 2 van Nederland. Een andere peiling laat zien dat mensen vandaag de dag liever Bos als Balkenende als MP zouden hebben.


Het kan hard gaan in Den Haag.