wouterbosboek.jpgIk ben nu twee weken bezig om het boek(je) van Wouter Bos door te komen. Maar helaas Wouter, ik kom er niet doorheen….

Het boek ‘Dit land kan zoveel beter’ bestaat uit twee delen.

Het eerste deel heet ‘Mijn Verhaal’. In dit deel vertelt Wouter over zijn jeugd, zijn studie en hoe hij uiteindelijk via Shell in de politiek gekomen is. Dit deel leest nog redelijk weg, hoewel het me toch wel opvalt dat het toch wel redelijk naief geschreven is. Wellicht is het zijn bedoeling en probeert hij hiermee een grote groep mensen te bereiken en aan te spreken. Verder valt me op dat hij zijn tijd bij de Shell wel erg probeert goed te praten. Maar goed, een aardig stuk en laat iets zien van de achtergrond van Wouter.

Deel twee heet ‘Een toekomst voor Nederland’. Hierin claimt hij zijn visie te geven op de veranderingen die in Nederland noodzakelijk zijn. Helaas, ik heb mijn best gedaan en kan er niet meer in lezen dan opsommingen wat er niet allemaal verkeerd is op dit moment dus ik lees veel ‘lucht’ over solidariteit, over valse zekerheden, over machopolitiek. Daarnaast veel te veel open deuren als ‘hoop en houvast’, een ‘fatsoenlijk bestaan’, ‘lotsverbondenheid en saamhorigheid’, ‘maatwerk’ en een ‘vertrouwd Europa’…

Ik kreeg regelmatig het idee dat iedere politicus dit boek had kunnen schrijven. Hoewel ik toch redelijk de politiek probeer te volgen, maximaal open sta voor andere meningen en gek op lezen ben, leg ik het boek bij bladzijde 142 aan de kant.

Ik vind het boek ook geen aanwinst voor mijn boekenkast en biedt het hier ter veiling aan. Het boek kost in de winkel 9,95 euro en ik bied het hier aan voor 1 euro (exclusief verzendkosten). Niet nieuw meer, maar half gebruikt.

Geinteresseerden kunnen via de ‘Comment Optie’, onderaan dit artikel, een bod uitbrengen. Degene met het hoogste bod op zaterdag 20 januari a.s. stuur ik het graag toe. Een nieuw bod dient minimaal 50 eurocent hoger te zijn dan het vorige bod. Om het boek en de veiling nog aantrekkelijker te maken, zal ik het zelf signeren.

Help me er van af! 🙂

12 COMMENTS

 1. Plaats hier je bod. Het startbod is 1,00 euro en jouw bod dient minimaal 50 eurocent hoger te liggen. Have fun!

 2. ..originele actie, wel dodelijk als recensie.
  Ik las trouwens pas een soort bekentenis van Bolk. over het hoe en waarom van Shell naar de politiek. Kent u dat?
  En die discussie bij de VK: klopt. Ik vaag me ook af hoe lang ik dit volhou. Aan die disussie doe iki nauwelijks mee, Hooguit een relatverende opmerking soms.
  Even Nijmegen lezen want daar heb ik school gegaan.

 3. @Arie: ik wist dat jij langs zou komen, ik mis alleen je bod op het boek 🙂 Happy reading verder.

 4. @Loes: Maar twee euro? Je bent een fan van Wouter! En nogmaals, het is exclusief verzendkosten 🙂

  Wie biedt meer dan 2 euro?

 5. Mijn bod is 2,50… ik ben nieuwsgierig en zou Wouter als premier in ieder geval verfrissend vinden na zoveel jaar bakken vol ellende.

 6. @Hanzzz: bedankt voor je bod. Vrijdagavond 00:00 wordt bekend gemaakt wie dit geweldige boek gaat krijgen.

  Wie biedt er 3,00 Euro?

 7. De Veiling is afgelopen, Loes is de gelukkige en scoort het boek voor 3,00 euro (exclusief verzendkosten :)).

Comments are closed.